Nya hem

Vecka 15

Jag skall även den här veckan fortsätta på temat flyttkarusellen.
Den 4 maj, som var en onsdag, 1955 började jag i Ödeshögs skola. Vi hade alltså flyttat till Ödeshög, eller närmare bestämt till Vilan, i närheten av Åby Västergård, strax utanför Ödeshög. I Ödeshög kom vi att bo på två ställen innan det var dags att bryta upp igen. Den första bostaden, Vilan, var ett torp som låg ganska långt bort från allfartsvägen och gården Åby Västergård. I Vilan bodde vi bara några månader innan vi flyttade in i det vita huset.
Den andra bostaden var ett vitt hus med två våningar och en liten sidobyggnad. Det fanns en köksingång på baksidan och huvudingången var i anslutning till verandan på framsidan. Men sedan minns jag knappast något mer av själva huset, men jag kommer ihåg trädgården, ängarna och skogen, ja nästan varje detalj. Första bilden till vänster är Vilan, som idag är fritidsbostad. På framsidan kan man ana Curt och Bert som förbereder för en fikarast. Bilden till höger är Björknäs. Huset är rivet men det fanns lite rester kvar av trädgården och den ensamma och övergivna vattenpumpen. Bilderna, de i färg, är tagna i april 2013. Den andra bilden är hämtad från Ödeshögs digitala hembygdsbok. (Mer av tiden i Ödeshög finns att läsa på Ödeshögs digitala hembygdsbok; Minnen 1955-1957)