Flytt igen

Vecka 33

Det blir mer Gripenberg så småningom, men innan dess tar vi en sväng om Tranås. Alltså åter till födelsestaden. Någon gång under 1958 flyttade vi till Tranås, närmare bestämt till Svartågatan 14. Att jag vet att det var 1958 som vi flyttade till Tranås är att jag har ett terminsbetyg från våren 1958.

Den nya adressen var alltså Svartågatan 14. Det låter kanske lite tjatigt, men minnena från själva huset är obefintliga. Vi bodde i alla fall i den norra delen av staden, inte så långt från skolan och sjukstugan, vilken jag fick besöka vid ett tillfälle. Ett flödande näsblod efter en örfil av min mor (jag skrämde henne) fick som följd ett besök på sjukstugan för att bränna kärl i näsan.

För min far var läget perfekt för hans arbetsplats låg i huset bredvid. Han arbetade på Åkervalls kemtvätt. det var kanske tio meter från dörr till dörr. Huset där vi bodde finns inte längre kvar. Det enda som finns kvar är hållaren till brevlådan och grinden.

Curt begrundar resterna av Svartågatan 14. Bilden är tagen i april 2013.