Flyttkarusell

Vecka 13

Jag har tidigare nämnt att det var många flyttar under mina barn- och ungdomsår. Jag föddes (1947) i Tranås där adressen var Stadsäga 543 (Trehörnavägen), men i november 1951 flyttade vi till Frinnaryd. Där kom vi att bo till maj 1955, och då hann vi med att bo på fyra olika platser. Första bilden till vänster visar inget hus. När Bert, Curt och jag gjorde en liten ”minnesresa” våren 2013 så lyckades jag inte identifiera huset vi hade bott i, men adressen var Norrgården. Jag vet inte hur länge vi bodde där, men nästa adress var Bänarp (bilden till höger), där vi, precis som på Norrgården, bodde i ett litet ”sidohus” på en lantgård. Efter Bänarp (som, precis som Norrgården, låg lite utanför själva samhället) flyttade vi till ett litet vitt hus som jag inte vet adressen på (undre raden till vänster) och innan det bar av till Ödeshög så hann vi också med att bo i ett hyreshus inne i samhället. Adressen där var Brunnsgården, Haga. Alla bilderna, utom den på Haga, är tagna i april 2013. Bilden på Haga har jag fått av Hensry Sjöstrand (författare till boken ”Från Svartebro till Socknamon”).

I Frinnaryd började jag också i skolan.

I maj 1955 flyttade vi till Ödeshög, men detta får jag berätta om en annan gång.