Min farfar Sixten

Min farfar, Sixten Gottfrid, föddes den 2 september 1903 i Tranås köping, Säby församling, Jönköpings län. Föräldrarna var skräddaren Karl Gottfrid Löfgren och Hulda Maria Adolfsdotter. Han döptes den 27 november samma år.

Karl Gottfrid och Hulda Maria hade ingått i det äkta ståndet den 11 november 1893. När Sixten föddes fanns redan fyra barn i familjen. Sixten kom att få ytterligare sex syskon, alltså fick Gottfrid och Hulda elva barn, åtta pojkar och tre flickor. Två av barnen kom att emigrera, en till Kanada och en till Amerika.

Farfar
Jag har inga bilder på farfar som barn, så det får bli en bild på farfar Sixten och hans far Gottfrid. Pojken som står framför farfar är min far.

En reaktion på ”Min farfar Sixten”

 1. Hej Kenneth!
  Inser att du är släkt till mig! Sixten, din farfar är lillebror till min morfar Harry! (Karl Erik Harry f 18980818)

  Jag har 2 frågor till dig:

  1,
  Jag har letat efter bilder på Karl Gottfrid och Hulda Maria, och ser ju Karl Gottfrid här på bilden, men lite svårt att urskilja ansiktet. Har du kanske en tydligare porträttbild? På Karl Gottfrid och / eller Hulda Maria?

  2,
  Vilket av Sixtens syskon emigrerade till Kanada?
  Vet att det var Elsa Maria Elisabet som emigrerade till USA New York 1911,
  Men visste inte det var en till som emigrerat…

  Jag har två bilder som jag trodde kanske var Karl Gottfrid och Hulda Maria ( även alltså min mammas farmor och farfar såväl som din pappas…), men nu tror jag snarare det är min mammas mormor och morfar för det liknar inte alls bilden av Karl Gottfrid…

Kommentarer är stängda.