Bänarp

Vecka 8

På Norrgården bodde vi i x månader. Jag vet alltså inte hur länge vi bodde där. Men efter ett tag var det dags för en ny flytt. Nu till Bänarp (en bit utanför Frinnaryd). Samma sak här, vi bodde i en sidobyggnad på Bänarps gård.

Vi bodde på bottenvåningen i den ena halvan av huset. Lägenheten bestod av två små rum och ett litet kök. På baksidan (se bilden) fanns utedasset.

Kökets inredning var en vedspis, ett skafferi och en vedspis.

Det finns några minnesskärvor långt bak i huvudet. Ett är att vi hade en schäfer som var en notorisk rymmare. Hur min far än kopplade honom så lyckades han rymma. Och när han var på rymmarstråt så var det hönshuset som hägrade. Vi flera tillfällen lyckades han gräva sig in och då kunde han få sig ett rejält skrovmål. Men till slut gick det inte längre. Allt för många höns fick sätta livet till så till slut avlivades han. Drängen på gården, tror jag, lockade med sig hunden med ett köttstycke och så sköts han ute i skogen. Han dog ju ändå rätt lycklig, han hade ju fått ett köttstycke.