Mormor Elin

Vecka 33

Mig veterligen har jag aldrig träffat min mormor. Hon vistades sina sista år på institution på grund av sjukdomen alzheimer. Hon dog 1951. Det som känts lite sorgligt är att jag bara haft två små foton, från min mors fotoalbum, av henne. Men så av en händelse hände detta.

Jag satt och kollade gamla foton och bland dessa fanns ett jättedåligt foto av min bror Magnus där han ligger på mage på en säng. Han kan kanske vara några månader. Men det var inte detta som var det intressanta. Bakom Magnus hänger en tavla på väggen, man ser bara halva tavlan, och då framträder en minnesbild. Jag kom ihåg bilden, den fanns där under min uppväxt. En bild på min mormor. Men var fanns den nu?

Som tur var så hade min far sparat tavlan och den hittades efter hans död.

Min mormor Elin Viktoria Söderström, född Bolmér. Hon föddes i Halmstad den 24/9 1890. Hon gifte sig med morfar den 17/10 1912. De fick fyra barn, och ett av dessa barn var min mor Inga-Britt som föddes den 21/1 1926. Elin hade åtta syskon och fyra halvsyskon. Elin avled den 8/11 1951, 61 år gammal.