Sommarbesök

Vecka 24

I veckan var Curt här på sitt årliga sommarbesök. Förutom lite strövtåg i Bua besökte vi Laholm, där vi övernattade på vandrarhemmet. Besöket i Laholm inleddes med fika på Cecil. Därefter ett besök på biblioteket i ”forskningssyfte” (våra olika forskningsprojekt), lunch på Gröna Hästen, besök på Teckningsmuseet och lite flanerande i gamla stadsdelen innan vi checkade in på vandrarhemmet. Efter det att vi installerat oss så satt vi en stund i solen på vandrarhemmets gård och drack lite vin. Kvällen avslutades på stadens pub.
Efter frukost dagen därpå begav vi oss till stadsarkivet för lite mer forskning. Vi lämnade Laholm på förmiddagen och begav oss till Båstad och Torekov. Sedan anträddes resan mot Bua, med medhavd lunchfika bland sanddynerna i Mellbystrand.


Det visade sig att delar av vandrarhemmet varit fattigstuga. Nu är det så att i min släktforskning har jag hittat släkt som varit ”intagna” på fattigstugan. Vilket sammanträffande.