Fotbollsplanen i Gripenberg

Vecka 32

Jag har ju skrivit lite om min ”fotbollskarriär”. Då kanske det också är på sin plats att beskriva min första fotbollsförenings hemmaplan. Man kan, utan att överdriva, säga att det var skillnad (mot nu). Den kallades säkert ”idrottsplatsen” för där fanns även en grävd längdhoppsgrop. Det var det enda. Fotbollplanen, som låg en bit utanför själva samhället, lutade ganska kraftigt åt ena hållet, vilket naturligtvis åsamkade lite svårigheter i passningsarbetet. Man kan väl säga att hemmalaget hade en liten fördel (var ju vana). Vid plannen fanns det också en enkel byggnad för omklädning (se bilden nedan). Ville man tvätta av sig efter träningen eller match fick man ”hinka upp” vatten ur en kallkälla som låg en bit in i skogen på baksidan av omklädningsskjulet. Det hände att man fick upp ett djur som fallit ner och drunknat.

Bilden har jag hittat på nätet.