Musiken

Vecka 25

1960-talet var rockens tidevarv. Beatles, Animals, Rolling Stones, Hepstars med flera satte sina spår i ungdomskullarna. Rocken andades lite stök och revolution och önskan att bilda band fanns hos många, även hos mig. Nu skall det sägas att mina kunskaper på gitarr inte var så utvecklade, men vad gjorde det?
Vi var några kompisar som bestämde att vi skulle bilda ett band. Det bestämdes att jag skulle spela kompgitarr, Lasse skulle bli trumslagare och Sören skulle spela bas. Lasse hade aldrig spelat trummor, jag hade lärt mig några ackord på min mors gitarr och det var endast Sören som kunde spela (men inte bas). Han spelade både piano/orgel och kornett.
Nästa steg blev att skaffa instrument och annan utrustning. Alla gick vi till den lokala musikaffären och inhandlade gitarrer, trummor, förstärkare med mera (undrar var vi fick pengarna ifrån?).
Efter ett tag utökades bandet med Krister, sologitarr, och Susanne på sång och gitarr.